Kiezen voor Dynamo Bertem

Kies je voor Dynamo Bertem, dan kies je voor een familiale basketbalclub waar zowel jongeren, ook de allerkleinsten, als volwassenen in alle vrijheid hun talenten kunnen ontplooien. Je wordt opgevangen door een gemotiveerd team van trainers en ploegbegeleiders die je begeleiden en laten groeien in deze leuke hobby.

Of in drie woorden:

 • Jeugdclub
 • Familiale sfeer
 • Kwalitatieve begeleiding

Heel erg welkom!

Lees hier meer over in de welkomstbrochure, of beter nog, kom gewoon eens langs! Wil je lid worden, dan vind je hier alle nodige info.

Lees verder over onze visie en structuur onder de video.

 

Visie en aanpak

 • De club zet sterk in op sterk in op opleiding en begeleiding van jonge spelers. Om een kwalitatief aanbod te verzekeren investeren we jaarlijks een belangrijk deel van het budget in bijscholing van onze trainers en de aankoop van materiaal.
 • De club hecht niet alleen veel waarde aan de technische en fysische opleiding van kinderen, maar biedt jongeren ook de gezellige nestwarmte van het echte clubleven. De spelers maken op korte tijd vele nieuwe vrienden.
 • Dynamo Bertem is een echte jeugdclub in de breedste betekenis van het woord. Werken met de jeugd is werken aan de toekomst! Het is dan ook ons doel om zoveel mogelijk jeugdspelers te laten doorstromen naar onze eigen seniorenploegen.
 • Wij leren de kleinste spelertjes eerst de techniek van het zinvol en gericht bewegen, dan de basisbewegingen van basketbal (de fundamentals = specifieke, basketeigen technieken) en ten slotte het spelen in ploegverband.
 • Wij zullen met veel plezier – samen met jullie – werken aan de sportieve en mentale opvoeding van uw kind(eren). Samen met jullie, inderdaad, want Dynamo Bertem geeft ook de ouders van zijn spelers alle gelegenheid om in clubverband de hobby van hun kind(eren) mee te beleven, te beheren en uit te bouwen.

Structuur en werking

Bestuur

De dagelijkse leiding van de club wordt verzorgd door het hoofdbestuur. Zij houden zich bezig met het algemene bestuur, de financiën, de activiteiten (wafelverkoop, eetdag, valentijnsontbijten,… ). Daarnaast is het sportief bestuur verantwoordelijk voor de sportieve begeleiding van zowel de jeugd als de senioren.

Senioren

Dynamo Bertem heeft een A-ploeg in 1e provinciale, een B-ploeg in 2e provinciale en C-ploeg in 3e provinciale. Sinds het seizoen 2021-2022 is er ook een Masters-ploeg in onze club.

Jeugdwerking

Onder leiding van de sportief verantwoordelijke zorgen de coaches voor een gestructureerde opleiding waarbij we elke speler de kans bieden om zich volgens de eigen capaciteiten te ontwikkelen en waarbij een vlotte doorstroom naar een volgende leeftijdscategorie nagestreefd wordt.

De opleiding wordt ingedeeld in 2 grote delen:

 • Mini-basket: peanuts – microben – benjamins (basis)
  • De opleiding is niet gericht op het winnen van wedstrijden, maar op het aanleren van baskettechnieken. De individuele basketbagage van elke speler staat centraal.
   Het is ons doel ieder kind een vorming geven op zijn niveau.
   Technisch: 90% - prétactisch: 10%
 • Jongeren-basket: pupillen - miniemen – kadetten – junioren (opbouw – doorstroming)
  • De opleiding is gericht op de verdere uitdieping en het onderhouden van de aangeleerde baskettechnieken en de toepassing van deze fundamentals in ploegverband.
   Technisch 50% – tactisch 50%.

Ploegbegeleiders

Elke ploeg heeft een of meerdere ploegbegeleiders. Hij of zij staat in voor o.a. de communicatie met de coach, jeugdcoördinator en ouders en de praktische organisatie van wedstrijden: opvolgen van de doodle voor wedstrijden en nagaan of er voor elke wedstrijd voldoende spelers zijn, regelen vervoer naar en van de wedstrijd …